MOS - Mahalska Obavještajna Služba

Mahalska Obavještajna Služba (MOS) u službi naroda priopćine Las Kalesija!


10.09.2005.

Izvještaj iz Bucha City mahale:

Prilikom današnje redovne patrole agenata Tetke Ševale i Strine Hanife na regionu Bucha City-ja došlo se do vaznih informacija o toj mahali:
Naime blizu Oz-Worlda na toj lokaciji agenti su se susreli sa nepoznatim ležećim objektom koji je ličio na repu... Nakon pažljivog ispitivanja na licu mjesta, dostavljen je u laboratorij MOS-a, tj kuhinju naše Nane Fatime, gleda u fildžan ko niko.
Nana Fatima, majstor za kadaif i ostale vitalne funkcije Službe, je zaključila da to zapravo nije repa već krtola jako vrijedne biljke: BLITVE! O tome je pod hitno obavješten predsjednik Babo Šemso, koji je u nekoliko navrata se susreto sa ovom biljkom, a ujedno ju je i bario. Blitva je procesuirana i poslužit će kao šjeme za masovnu plantažu u podzemlju Mokrinja.
Nana Fatima je zbog pokazanih vrlina prebačena u Titovu kod vječne vatre (u onom prolazu) da bi svakodnevno mogla iznositi friške informacije o tome da li je ta Vječna vatra zaista vječna i pokušaće saznati ko je zapravo zapalio taj točak...

Također, smo došli i do nekih internih informacija da zvaničnici države BiH dolaze u sukob prilikom rasprave o tome koliki treba da bidne PeDeVerluk na naš hljeb, mlijeko, eksere i blitvu.
Mnogi se građani i potrošači ovih esencijalnih potrepština slažu da nije uredu da se za jedan obični doručak mora izletit 600 kmaraka sa PeDeVerlukom, a kad se može za samo 20 kmaraka otić na pečenje u Jablanicu, koje uključuje salatu i sav popratni materijal za izvršavanje te funkcije , tj., odnosno, aktivnosti.

MOS u službi mahale!

MOS - Mahalska Obavještajna Služba


MOJI LINKOVI

Oglasna ploča:
[b]Ko misli da je dovoljno dobar da budne agent MOS-a nek se javi u komentare zadnjeg posta sa zeljenim aliasom i malo pameti da ostavi neki kontakt.
PieS
Svaki levat nek krene od toga da je glup i da će MOS od njeg napraviti... nešto![/b]

Most Wanted:

Hamo iz MZ Mokrinje

MOJI FAVORITI

BROJAČ POSJETA
6841

Powered by Blogger.ba